Seuran järjestämät Meloja 1 kurssit kesällä 2024 tulevat myyntiin 29.3.2024. 


MELONTAKURSSIN OHJELMA

Melontakurssi järjestetään kolmena päivänä, yhteensä kurssi kestää noin 10 tuntia. Kurssit pidetään melontavajalla ja Porvoonjoella vajan tuntumassa. Mukaan kurssilaiset tarvitsevat vain vaihtovaatteet ja juomista, muut välineet ovat seuran puolesta. Kurssilaiset saavat hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen todistuksen.

Noudatamme kurssilla Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuositusta ja kurssilla käydään läpi muun muassa seuraavat asiat:

- seuran ja vajan esittely
- kaluston esittely ja valinta sekä kaluston käsittely
- kajakkiin meno ja kajakista poistuminen
- eteenpäin ja taaksepäin melonta sekä pysäyttäminen
- kajakin ohjaaminen
- sivuttain melonta
- tuen ottaminen vedestä
- kajakin hallittu kaataminen ja siitä poistuminen
- paripelastautuminen ja pelastaminen
- retkimelonta
- muu vesiliikenne, vene- ja laivaväylät

NEUVOJA KURSSILLE TULEVILLE

Melonnassa olemme koko ajan veden lähellä ja melonnassa kastuminen kuuluu asiaan. Ottakaa siis vaihtovaatteet mukaan. Puuvillaan ei kannata pukeutua, se imee vettä. Urheilu- ja ulkoiluvaatteet ovat sopivia.

Puhelimet, auton avaimet ja lompakot kannattaa suojata kastumiselta. Jos käytät aurinko- tai silmälaseja, kannatta ne varustaa kiinnitysnauhalla putoamisen varalta.

Ota mukaan juomapullo ja juotavaa. Aurinkoisella säällä kannattaa suojautua auringolta päähineellä ja aurikovoiteella.

Kurssin ensimmäisenä päivänä suoritamme pelastautumisharjoituksen, jossa opettelemme kiipeämään takaisin kajakkiin kaadettuamme ensin kajakin hallitusti. Tämä on edellytyksenä kurssin läpäisemiselle.