13.-16.6.2024 Matalan kynnyksen Itäinen Suomenlahti

Tämä on yhteinen retki SKK:n kanssa. 

Tavoitteena on matalan kynnyksen retki, myös niille joilla ei ole kovin paljon aallokko kokemusta. Sen vuoksi reitti valikoituu säätilan mukaan ja varsin pienellä tuulella/aallokolla valitaan sisempi reitti. Silloin ulkosaaristo jää kokematta, mutta nämä valinnat tehdään turvallisuus edellä. 


Vaativuustaso: 2 (paripelastus tulee onnistua, voidaan harjoitella yhdessä ennen retkeä)

Matka: max 100 km (max päivä 35km) 

Aloitus: to 13.6. klo 16 Porvoosta (trailerin pakkaus edellisenä iltana)

Lopetus: su ilta, mahdollisesti myöhään

Retken vetäjät: Santtu Päivärinta (KW), Katja Luomala (SKK) ja Marko Savola (SKK)

Ryhmän koko: max 15

Ilmoittautuminen: lomakkeella (lopussa)

________________________________________

Alkukesä on ulkosaariston kauneinta aikaa. 

Tämä retki antaa mahdollisuuden päästä kokemaan Suomen ehkä kauneinta saaristoa varsin matalalla kynnyksellä. Reitistö on suunniteltu niin että vallitsevan säätilan mukaan vaihdetaan suojaisemmille reiteille, tai ääritapauksessa jopa sisävesille (esim. Pien-Saimaa, Repovesi tjms). Tarkkaa reittiä ei siksi tiedetä aivan varmaksi, mutta oletuksena liikkeelle lähdetään Kotkasta ja ensimmäinen yö Rankissa. Sieltä Haapasaaren kautta Koivuluodolle yöksi, josta Ulko-Tammion/Tammion kautta Pitkä-Kotkaan yöksi. Ja paluu lähtöpaikkaan. Päivämatkat on suunniteltu niin että aktiiviseen melontaan käytetään ehkä noin 6-7h päivästä ja muu aika tutustutaan saariston kohteisiin ja luontoon.

Retki sisältää kolme yöpymistä saarilla joista suurin osa on kallioisia, huomioi tämä teltan valinnassa. Erityinen huomio myös vesimäärän suhteen. Lisäveden saanti voi olla haaste, joten vettä tulee olla riittävästi mukana. Ulkomerellä kuivapuku tulee olla mukana, vaikka sitä ei aina tarvitsisi käyttääkään (vuokraa/lainaa). Näistä ja muista tarkemmista varustevaatimuksista lisää ilmoittautuneiden kesken. 

Ole yhteydessä ja kysy lisää mikäli joku asia askarruttaa. Santun tavoitat 0405249080 tai santtu.paivarinta@gmail.com. 

Tervetuloa mukaan kokemaan upeaa Suomen luontoa!


Kokemus